تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان ماجرای درگذشت متخصص طب اورژانس در مشهد چه بود؟ اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

یبوست مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد| هر ۳۳ ثانیه یک نفر بر اثر بیماری قلبی جانش را از دست می‌دهد

  • کد خبر: ۲۴۶۴۶۰
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
یبوست مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد| هر ۳۳ ثانیه یک نفر بر اثر بیماری قلبی جانش را از دست می‌دهد
هر ۳۳ ثانیه یک نفر بر اثر بیماری قلبی جان خود را از دست می‌دهد و حال مشخص شده است که یبوست نیز به مشکلات قلبی دامن می‌زند.

به گزارش شهرآرانیوز، سیگار کشیدن، چاقی و استرس، همگی از علل شایع حوادث قلبی آسیب‌رسان هستند. با این حال، مطالعه‌ای که به تازگی منتشر شده است می‌گوید یک مقصر جدید باید به لیست خطراتی که می‌تواند به قلب ما آسیب بزند، اضافه شود و آن «یبوست» است.

برای رسیدن به این نتیجه، محققان دانشگاه موناش در استرالیا سوابق سلامت افراد را در زیست‌بانک بریتانیا که یک پایگاه داده وسیع از ۵۰۰ هزار شرکت‌کننده است که از سال ۲۰۰۶ نگهداری می‌شود، تجزیه و تحلیل کردند.

آنها همچنین از اطلاعاتی در مورد شرایط محیطی و شیوه زندگی افراد از جمله سطوح فعالیت آنها بهره بردند.

گفتنی است که تجزیه و تحلیل قبلی داده‌های زیست‌بانک بریتانیا تاکنون از چیز‌های زیادی پرده برداشته است که نشانگر‌های ژنتیکی احتمالی برای تنهایی و ارتباط بین نور زیاد در شب و افزایش خطر ابتلا به دیابت از جمله آنهاست.

تیم تحقیقاتی دانشگاه موناش برای این مطالعه خاص، سوابق سلامت ۴۰۸ هزار و ۳۵۴ شرکت کننده در زیست‌بانک بریتانیا را تجزیه و تحلیل کرد و متوجه شد که از میان آنها ۲۳ هزار و ۸۱۴ نفر از یبوست رنج می‌برند.

آنها سپس به بررسی عمیق‌تر این سوابق پرداختند و دریافتند که افراد مبتلا به این بیماری بیش از دو برابر بیشتر در معرض یک رویداد نامطلوب قلبی بزرگ (MACE) مانند حمله قلبی، سکته مغزی یا بستری شدن در بیمارستان به دلیل نارسایی قلبی هستند.

حتی نگران‌کننده‌تر اینکه این مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به یبوست که از فشار خون بالا نیز رنج می‌برند، در مقایسه با افرادی که فقط فشار خون بالا داشتند، ۳۴ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به حوادث قلبی هستند.

شیوع یبوست در جهان چقدر است؟

فرانسین مارکز نویسنده اصلی این مطالعه از دانشکده علوم زیستی دانشگاه موناش می‌گوید: پیامد‌های این مطالعه بسیار گسترده است. با توجه به اینکه یبوست حدود ۱۴ درصد از جمعیت جهان، به ویژه افراد مسن و زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، این یافته‌ها نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از جمعیت جهان ممکن است به دلیل سلامت روده خود در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی باشند.

این مطالعه همچنین از ارتباط ژنتیکی بین سلامت قلب و یبوست پرده برداشت.

لتیسیا کامارگو تاوارس نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: همبستگی ژنتیکی مثبتی بین یبوست و اشکال مختلف MACE شناسایی شد که نشان می‌دهد عوامل ژنتیکی مشترک ممکن است زمینه‌ساز هر دو شرایط باشند.

وی افزود: این کشف، راه‌های جدیدی را برای تحقیق در مورد مکانیسم‌های اساسی که سلامت روده و سلامت قلب را به هم مرتبط می‌کنند، باز می‌کند.

محققان اشاره می‌کنند که برای کشف پیوندی که انجام داده‌اند و شناسایی مکانیسم‌های بیولوژیکی درگیر باید کار بیشتری انجام شود. یکی از تئوری‌هایی که آنها روی آن کار می‌کنند، این است که افراد مبتلا به یبوست می‌توانند یک وضعیت نظری به نام «روده نشت‌کننده» داشته باشند که در آن نفوذپذیری روده‌ها افزایش می‌یابد و به سموم و باکتری‌ها اجازه می‌دهد وارد جریان خون شوند.

محققان می‌گویند صرف نظر از علت آن، یبوست در آینده باید به عنوان یک عامل خطر مرتبط و اثرگذار بر سلامت قلب در نظر گرفته شود.

این مطالعه در مجله Physiology-Heart and Circulatory Physiology منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->